Élelmiszer eladó

Az élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelősen a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéséhez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelősségéről.
Programkövetelmény alapján
80 óra
Részletek hamarosan
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: –
Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: –
Képzés pontos megnevezése: Élelmiszer-eladó
Programkövetelmény azonosító száma: 04163011
A képesítő vizsgára bocsátás feltétele: A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.
Képesítő vizsga megszerzése után – vizsgaközpontban: képesítő bizonyítvány
Tanfolyam elvégzéséről igazoló dokumentumot (tanúsítványt) állít ki a képző intézmény, mely feltétele a képesítő vizsgára való jelentkezésnek.
Képesítő vizsga független akkreditált vizsgaközpontban tehető le, mely során képesítő bizonyítvány szerezhető.
Képesítő vizsgára való jelentkezést a vizsgázónak önállóan szükséges intézi, azonban az ügyintézésben a képző intézmény tanácsot tud adni.
A vizsga díját a vizsgaközpont határozza meg.
– az áru, göngyöleg mennyiségi és minőségi átvétele
– a hibás teljesítésből adódó teendők elvégzése
– az áruhoz előírás szerint csatolandó dokumentumok meglétének, és azok szabályszerűségének ellenőrzése
– gondoskodás az áru minőségének és mennyiségének megóvásáról
– folyamatos gondoskodás az áru szakmai szabályok szerinti kihelyezéséről
– gondoskodás az árak feltüntetéséről, az árjelzés ellenőrzéséről
– a vevő fogadása és igényeinek megismerése
– az áru bemutatása a vevőnek és tájékoztatása az áruval kapcsolatos szolgáltatásokról
– áruajánlással a vevő segítése a vásárlási döntésben
– a vevő igényétől, az arculati jellemzőktől és az áru jellegétől függően az áru becsomagolása és átadása a vevőnek
– az egyes árukra előírt tárolási követelmények betartásának ellenőrzése és feljegyzése
– a leltározásban való közreműködés
– a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai előírásoknak megfelelő munkavégzés az áruforgalmi folyamat mindegyik szakaszában
– az üzlet nyitása, zárása és üzemeltetése a biztonsági és vagyonvédelmi előírásoknak megfelelően
– a bolthelyiség tisztántartása
FEOR 5113- Bolti eladó
– ABC eladó
– Áruházi eladó
– Élelmiszer eladó
– Élelmiszer- és vegyiáru-eladó
(továbbá FEOR szám szerinti munkakörök)
Zalaegerszeg
Mindent leoktatunk, nem érhet meglepetés a vizsgán!
Gyakorlott szakoktatók, életből hozott példákkal!
Hétvégi tanfolyam időpontok!