keresés a weboldalon

Felnőttképzési engedély száma: E-000611/2014. Felnőttképzési tev. eng.száma: E/2020/000158 Felnőttképzési tev. bej. száma: B/2020/001762

Kályhás

A kályhás szakember munkája során a tüzelőberendezés helyszínét felméri, tüzelőberendezést tervez, kályhát, kandallót, kemencét, tűzhelyet épít, átépít, tisztít, vagy javít. Munkáját a szakmai-, munkavédelmi előírások és követelmények figyelembevételével végzi, munkájáról dokumentációt készít.

A kályhás szakembervállalkozást létrehoz és működtet, a tüzelőberendezés helyszínét felméri, értelmezi a különböző dokumentációk tartalmát, a gyakorlatban hasznosítja, ellenőrzi az égéslevegő biztosítását, a fűtendő helyiséghez és a meglévő kéményhez méretezi a tüzelőberendezést, tüzelőberendezést tervez, anyagszükségletet és áramot számol, figyelembe veszi a felhasználandó anyagok jellemző tulajdonságait, az anyagokat és a munkaterületet előkészíti, betartja az építési technológiai folyamatok sorrendiségét, az épített tüzelőberendezés környezetében a megfelelő hőszigetelést elkészíti, betartja és betartatja a munka-, baleset, biztonságtechnikai-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat, munkájával kapcsolatos dokumentációt készít.

Besorolás

Programkövetelmény alapján

Képzés óraszáma/időtartama

600 óra

Időpontok

Tervezett képzés indulás: 2023. április

Elméleti oktatás hétvégén (nagyrészt online)
Gyakorlati oktatás hétközben

Részletek hamarosan

Képzés díja

Az előzetes tudásszint felmérés alapján kerül meghatározásra.
Részletek hamarosan

Képzésre jelentkezés feltételei

Iskolai végzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: nem szükséges
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
Egészségügyi alkalmassági követelmény: foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Képzés alapadatai

Képzés pontos megnevezése: Kályhás
Programkövetelmény azonosító száma: 07993005
Tanfolyam elvégzését igazoló dokumentum: tanúsítvány, melyet a felnőttképző intézmény állít ki
Képesítő vizsga megszerzése után – vizsgaközpontban: képesítő bizonyítvány

Tanfolyam elvégzésével a következő feladatkörök végezhetők

A kályhás szakember munkája során a tüzelőberendezés helyszínét felméri, tüzelőberendezést tervez, előkészíti az anyagokat és a munkaterületet. A szakember által készített egyedi építésű kályhák és kandallók nem csak a lakás díszeként szolgálnak, hanem a fűtés kiegészítéseként is használhatók. A kályhás jellemzően magánvállalkozásban dolgozik. A havi kereset, a munkavállaló szakmai tapasztalatának, kapcsolati hálójának, munkája népszerűségének függvényében változik, ugyanakkor nagyban függ a munka szezonalitásától is. A munkaerő-kereslet a tapasztaltabb, magasabb szaktudással rendelkező, az innovációra nyitott szakemberek irányába helyeződik át. A keresletet növeli a pontosan, igényesen készített és jó hatásfokkal üzemelő tüzelőberendezés, valamint az is, hogy a lakberendezési trendeket tekintve a cserépkályhák, kandallók, kemencék építése az utóbbi években újra divatba jött. A kályhás szakma gyakorlása során a tüzelőberendezések készítése és javítása nagy felelősséget jelent, hiszen a rosszul elkészült tüzelőberendezés nem csak komoly anyai kárt okozhat, de emberéletet is veszélyeztethet.

Betölthető munkakörök

Betölthető munkakörök:
– cserépkályha- kandallóépítő,
– cserépkályha-építő,
– cserépkályha-készítő,
– kályhás,
– kandallóépítő

Képzési helyszínek

Zalaegerszeg

Központi elérhetőségeink:

92/319-393
fepih@fepih.hu

Ügyfélszolgálat:

8900 Zalaegerszeg, Rákóczi F. u. 4-8. I/2.

Ügyfélfogadás:

Hétfő - Csütörtök 9-12; 13-16
Péntek 9-12