keresés a weboldalon

Felnőttképzési engedély száma: E-000611/2014. Felnőttképzési tev. eng.száma: E/2020/000158 Felnőttképzési tev. bej. száma: B/2020/001762

Kovács Krisztina: A két és fél éves korú gyermek óvodáztatási körülményei

Csontos Márta író, költő, műfordító, irodalomtörténész fogalmazta meg a következő gondolatot: „Van, akinek a lehetőség is probléma, van, akinek a probléma is lehetőség. ”Óvodapedagógus mivoltomat valódi hivatásként élem meg, s fontosnak tartom, hogy a kisgyermekkori neveléssel kapcsolatos jelenségekkel foglalkozzak. Neveléstudomány mesterszakon folytatott tanulmányaim során, egy az óvodapedagógusok körében végzett pályaelégedettségi felmérés során bukkantam rá kutatásom témájára, a két és fél éves korú gyermekek óvodáztatásával kapcsolatos témára, melyet a megkérdezett pedagógusok többen is, mint egy, a munkájukban nehézséget okozó tényezőt tüntettek fel. Számomra tehát ez a probléma lehetőség volt, hogy felkutassam az ezzel kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat, s mindennek a törvényi hátterét. (….)

A publikáció teljes szövege itt olvasható: Kovács_Krisztina_A két és fél éves korú gyermekek óvodáztatási körülményei

 

A publikáció szerzője Kovács Krisztina óvodavezető.

2017-ben végezett a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán óvodapedagógus alapszakon, s ugyancsak az „alma mater” falai között végezte el 2019-2021 között a neveléstudomány mesterszakot. Alapszakos tanulmányainak befejezését követően rögtön elhelyezkedett a szakmámban, melyet azóta is valódi hivatásként él meg. Feladatának tartja az élethosszig tartó tanulás melletti elköteleződést, az önfejlesztést, valamint olyan tudás, olyan tapasztalatok megszerzését, mellyel segítheti a rábízott gyermekek fejlődését.
Jelenlegi tanulmányaival az a célja, hogy szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető lehessen, s ezáltal olyan korszerű szakmai ismeretekre tehessen szert, mely segítségével még elhivatottabban vezetheti azt az óvodát, ahol 2021 ősze óta vezető.

Központi elérhetőségeink:

92/319-393
fepih@fepih.hu

Ügyfélszolgálat:

8900 Zalaegerszeg, Rákóczi F. u. 4-8. I/2.

Ügyfélfogadás:

Hétfő - Csütörtök 9-12; 13-16
Péntek 9-12